Är Barbecue Torrieveja lagligt?

Spanjorerna är inte kända som en grillnation: när solen skiner är det mycket mer sannolikt att de går ut till en av de många barerna, restaurangerna och uteplatserna som finns i varje stad och by för att umgås med sina vänner än de är för att tända en eld och börja grilla kött. Men många expats i BBQ Torrieveja är entusiastiska över att grilla under de varma sommarmånaderna, vilket leder oss till följande fråga: Är det lagligt att grilla i BBQ Torrieveja? Allt du behöver veta är följande:

Är det lagligt att grilla i Spanien?

Det finns ingen nationell lagstiftning som förbjuder grillning på privat egendom, så som en allmän regel är det helt tillåtet att grilla på din egen bakgård i BBQ Torrieveja. Det finns dock några praktiska undantag. Grillning på balkonger och uteplatser i delade strukturer (som lägenhetskomplex) är förbjudna i Arona, Teneriffa. Men så länge du grillar i en privat del av din fastighet snarare än en gemensam, såsom din egen balkong, trädgård eller terrass, finns det ingen laglig anledning till varför du inte kan ha en familjekockout i ditt spanska hem.

tables min

Om du bara har delat utomhusutrymme bör du begära tillstånd från din boendeförening, som kan ha lagar som styr om grillning är tillåten eller inte: de kan också få juridiska konsekvenser om du eldar utan tillstånd, så det är alltid klokt att kontrollera i förväg. Av samma anledning rekommenderar vi att du gör en snabb webbkontroll för att säkerställa att inga andra kommunala förordningar begränsar grillningen.

Vad händer om jag är lägenhetsboende?

Huruvida eller om du kan eller bör tända en grill i din lägenhet måste avgöras på individuell basis med sunt förnuft. Effektivt bör du undersöka om att tända en grill rättvist kan tolkas som en risk eller ett hinder för dina grannar; detta kommer att variera beroende på storleken på dina balkonger, deras avstånd och placeringen av din lägenhet.

Propiedad Horisontella dekret av BBQ Torrieveja har klausuler som ger grannar rätt att protestera mot bostadsbesvär som buller, lukter och eventuell brandrisk i deras byggnad eller omgivningar. Därför, om du bor i ett hyreshus med extremt nära balkonger, kan dina grannar med rätta invända om lukten och röken från din grill invaderade deras vardagsrum genom ett öppet fönster.

Det är helt enkelt inte värt risken i detta scenario; för goda grannrelationers skull och för att undvika dryga böter bör du spara grillen till en annan dejt. 2017 bötfälldes ett italienskt par bosatta i Madrid av en domare på 2 000 euro efter klagomål om deras grill, vilket skapade ett tydligt prejudikat att lagen inte är på din sida om du vill grilla i en lägenhet där andra kan påverkas av ditt beslut .

BBQ Torrieveja: Är det lagligt att grilla på allmän egendom?

Vi har fastställt att det är tillåtet att grilla på BBQ Torrieveja så länge du har tillräckligt med privat uteplats, men vad händer om du inte har det? Eller tänk om du gillar att ta med dig grillen när du besöker en park, stranden eller går en promenad eller läger i ditt lokala skogsområde?

Sammanfattningsvis är det förbjudet att grilla utomhus och att tända eld på de flesta av BBQ Torrievejas offentliga platser. Detta beror på att stränga regler och lokala förordningar har förbjudit dem i ett försök att förhindra bränder från att antändas över hela landet under de varma sommarmånaderna. Därmed inte sagt att det är omöjligt att grilla utomhus: i Malaga kan man till exempel grilla ute med officiellt tillstånd från kommunförvaltningen. Dessutom, tvärs över BBQ Torrieveja, finns det utsedda picknickplatser som tillåter grillning; de är mestadels belägna i nationalparker. Det enklaste sättet att hitta den närmaste av dessa platser är att använda en sökmotor online. Överväg att söka efter “rekreationsutrymmen” eller “merenderos” som “tillåter grillning” (tillåter grillning).

Överväg att flytta till BBQ Torrieveja. Funderar du på att köpa en spansk lägenhet, ett utländskt gömställe eller ett lyxhus med uteplats för grillning? Varför inte kontakta Right Casa, en lokal fastighetsbyrå på Costa Del Sol som är bäst belägen för att hjälpa dig med ditt hemsökande.

Ring VCT builders på +34865628719 nu för att få veta mer eller kontakta oss för att få en offert.