Er Barbecue Torrieveja lovlig?

Spanjolene er ikke kjent som en grillnasjon: når solen skinner, er det mye mer sannsynlig at de går ut til en av de mange barene, restaurantene og uteplassene som finnes i hver by og grend for å sosialisere med vennene sine enn de er for å lyse. et bål og begynn å grille kjøtt. Imidlertid er mange expats i BBQ Torrieveja begeistret for grilling i de varme sommermånedene, noe som leder oss til følgende spørsmål: Er grilling lovlig i BBQ Torrieveja? Alt du trenger å vite er som følger:

Er grilling lovlig i Spania?

Det er ingen nasjonal lovgivning som forbyr grilling på privat eiendom, så som en generell regel er grilling i din egen bakgård i BBQ Torrieveja helt tillatt. Det er imidlertid noen få praktiske unntak. Grilling på balkonger og uteplasser i delte strukturer (som leilighetskomplekser) er forbudt i Arona, Tenerife. Men så lenge du griller i en privat del av eiendommen din i stedet for en felles, for eksempel din egen balkong, hage eller terrasse, er det ingen juridisk grunn til at du ikke kan ha en familie-cookout i ditt spanske hjem.

tables min

Hvis du bare har delt uteplass, bør du be om tillatelse fra beboerforeningen din, som kan ha lover som styrer om grilling er tillatt eller ikke: de kan også få juridiske konsekvenser hvis du fyrer opp uten tillatelse, så det er alltid lurt å sjekke på forhånd. Av samme grunn anbefaler vi å gjennomføre en rask nettsjekk for å sikre at ingen andre kommunale vedtekter begrenser grilling.

Hva om jeg er en leilighetsbeboer?

Hvorvidt eller om du kan eller bør tenne en grill i leiligheten din må avgjøres på individuelt grunnlag, med bruk av sunn fornuft. Effektivt bør du undersøke om det å tenne en grill kan oppfattes som en risiko eller en hindring for naboene dine; dette vil variere avhengig av størrelsen på balkongene dine, avstanden deres og plasseringen av leiligheten din.

Propiedad Horisontal-dekret fra BBQ Torrieveja har klausuler som gir naboer rett til å protestere mot plager i boliger som støy, lukt og enhver mulig brannfare i bygningen eller omgivelsene deres. Derfor, hvis du bor i en bygård med ekstremt nærhet til balkonger, kan naboene dine med rette protestere hvis lukten og røyken fra grillen din invaderte oppholdsrommet gjennom et åpent vindu.

Det er rett og slett ikke verdt risikoen i dette scenariet; av hensyn til gode naboforhold og for å unngå høye bøter bør du spare grillen til en annen date. I 2017 ble et italiensk par bosatt i Madrid bøtelagt 2000 euro av en dommer etter klager på grillen deres, og etablerte en klar presedens om at loven ikke er på din side hvis du ønsker å grille i en leilighet der andre kan bli påvirket av avgjørelsen din. .

BBQ Torrieveja: Er det lovlig å grille på offentlig eiendom?

Vi har slått fast at grilling på BBQ Torrieveja er tillatt så lenge du har tilstrekkelig mengde privat uteplass, men hva om du ikke har det? Eller hva om du liker å ta med deg grillen din når du besøker en park, stranden, eller går en tur eller slår leir i ditt lokale skogsområde?

Oppsummert, grilling ute og tenning av bål er forbudt på de fleste av BBQ Torrievejas offentlige steder. Dette er fordi strenge regler og lokale forordninger har forbudt dem i et forsøk på å forhindre at branner antennes over hele landet i de varme sommermånedene. Det er ikke dermed sagt at grilling ute er umulig: I Malaga kan du for eksempel grille ute med offisiell tillatelse fra kommuneadministrasjonen. I tillegg, på tvers av BBQ Torrieveja, er det utpekte piknikplasser som tillater grilling; de ligger stort sett i nasjonalparker. Den enkleste tilnærmingen til å finne de nærmeste av disse stedene er å bruke en online søkemotor. Vurder å søke etter “rekreasjonsrom” eller “merenderos” som “tillater grilling” (tillater grilling).

Vurder å flytte til BBQ Torrieveja. Vurderer du å kjøpe en spansk leilighet, et utenlandsk gjemmested eller et luksushus med uteplass for grilling? Så hvorfor ikke kontakte Right Casa, et lokalt eiendomsbyrå på Costa Del Sol som er best posisjonert for å hjelpe deg med boligsøket ditt.

Ring VCT-byggere på +34865628719 nå for å finne ut mer eller kontakt oss for å motta et tilbud.