Is barbecue Torrieveja legaal?

De Spanjaarden staan niet bekend als een barbecuenatie: als de zon schijnt, lopen ze veel eerder naar een van de vele bars, restaurants en patio’s die in elke stad en elk gehucht te vinden zijn om met hun vrienden te socializen dan dat ze tegen het licht zijn vuur en begin met het grillen van vlees. Veel expats in BBQ Torrieveja zijn echter enthousiast over barbecueën tijdens de hete zomermaanden, wat ons leidt tot de volgende vraag: Is barbecueën legaal in BBQ Torrieveja? Het enige dat u moet weten, is als volgt:

Is barbecueën legaal in Spanje?

Er is geen nationale wetgeving die barbecues op privéterrein verbiedt, dus als algemene regel is barbecueën in je eigen achtertuin in BBQ Torrieveja perfect toegestaan. Er zijn echter een paar praktische uitzonderingen. Barbecues op balkons en patio’s in gedeelde structuren (zoals appartementencomplexen) zijn verboden in Arona, Tenerife. Zolang u echter barbecuet in een privégedeelte van uw eigendom in plaats van in een gemeenschappelijk gedeelte, zoals uw eigen balkon, tuin of terras, is er geen wettelijke reden waarom u geen familiecooking in uw Spaanse huis kunt houden.

tables min

Als je net een gedeelde buitenruimte hebt, vraag dan toestemming aan je bewonersvereniging, die mogelijk wetten heeft die bepalen of barbecueën is toegestaan of niet: ook daar kunnen juridische consequenties aan verbonden zijn als je zonder toestemming aansteekt, dus het is altijd verstandig om vooraf te controleren. Om dezelfde reden raden we aan om een snelle webcheck uit te voeren om er zeker van te zijn dat er geen andere gemeentelijke verordeningen zijn die het barbecueën beperken.

Wat als ik een appartementsbewoner ben?

Of u een barbecue in uw appartement kunt of moet aansteken, moet op individuele basis en met gezond verstand worden bepaald. In feite moet u onderzoeken of het aansteken van een barbecue redelijkerwijs kan worden opgevat als een risico of een belemmering voor uw buren; dit is afhankelijk van de grootte van uw balkons, hun onderlinge afstand en de locatie van uw appartement.

Het Propiedad Horizontal-decreet van BBQ Torrieveja bevat clausules die buren het recht geven om te protesteren tegen overlast in de woning, zoals geluidsoverlast, stank en elk mogelijk brandgevaar in hun gebouw of omgeving. Als u dus in een flatgebouw woont met een zeer dichte nabijheid van balkons, kunnen uw buren terecht bezwaar maken als de geur en rook van uw barbecue hun woonruimte binnendringen via een open raam.

Het is in dit scenario gewoon het risico niet waard; voor het goede nabuurschap en om eventuele hoge boetes te voorkomen, bewaart u de BBQ voor een andere datum. In 2017 kreeg een Italiaans stel dat in Madrid woonde een boete van € 2.000 opgelegd door een rechter na klachten over hun barbecue, waarmee een duidelijk precedent werd geschapen dat de wet niet aan jouw kant staat als je wilt grillen in een appartement waar anderen door jouw beslissing kunnen worden beïnvloed .

BBQ Torrieveja: is het legaal om te barbecueën op openbaar terrein?

We hebben vastgesteld dat barbecueën bij BBQ Torrieveja is toegestaan zolang je voldoende privé buitenruimte hebt, maar wat als je dat niet doet? Of wat als u uw barbecue graag meeneemt wanneer u een park, het strand bezoekt, gaat wandelen of kamperen in uw lokale bosrijke omgeving?

Samengevat, buiten barbecueën en vuur aansteken zijn op de meeste openbare locaties van BBQ Torrieveja verboden. Dit komt omdat strenge regels en lokale verordeningen ze hebben verboden in een poging om te voorkomen dat er tijdens de hete zomermaanden branden in het hele land ontstaan. Dat wil niet zeggen dat buiten barbecueën onmogelijk is: in Malaga mag je bijvoorbeeld buiten barbecueën met officiële toestemming van het gemeentebestuur. Bovendien zijn er aan de overkant van BBQ Torrieveja aangewezen picknickplaatsen waar u kunt barbecueën; ze bevinden zich meestal in nationale parken. De eenvoudigste manier om de dichtstbijzijnde van deze locaties te vinden, is door een online zoekmachine te gebruiken. Overweeg om te zoeken naar “recreatieruimten” of “merenderos” die “barbecues toestaan” (barbecues toestaan).

Overweeg om te verhuizen naar BBQ Torrieveja. Overweegt u de aankoop van een Spaans appartement, een buitenlands toevluchtsoord of een luxe huis met een terras om te barbecueën? Neem dan contact op met Right Casa, een plaatselijk makelaarskantoor aan de Costa Del Sol die het best gelegen is om u te helpen bij het zoeken naar een huis.

Bel nu VCT builders op +34865628719 voor meer informatie of neem contact met ons op voor een offerte.